Десетокласници от Първа езикова - редовни дарители

Животът

06-11-2013, 19:37

Снимка:

Фондация "Надежда за безпризорните"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученици направиха филм за трафика на хора, събират пари за семейства в риск

Последното дарение на децата е било за фондация "Надежда за безпризорните"

Ученици от 10А клас в Първа езикова гимназия във Варна направиха дарение на фондация за защита на животните "Надежда за безпризорните". Децата не за първи правят дарения и показват съпричастност към различни каузи. Те са дарявали и на домове за сираци. 

"Знаем, че голяма част от обществото е негативно настроена по отношение на въпроса с бездомните животни и смятат, че организациите в тяхна защита са виновни, че поставят на първо място животните, а не хората, но това отношение според нас е плод на нежелание да се вникне и разбере същността на проблема. Но когато човек има добро сърце, той помага според възможностите си както на хората, така и на животните. В което ни убеждават и прекрасните млади хора от 10А клас", коментира председателят на фондация "Надежда за безпризорните" Есин Халид.

"Момичета и момчета направиха дарение за нашите подопечни животинки, като дарените средства са спечелени от организиран от тях базар на сладкиши. Дарението беше предадено "лично" на кученцата в слънчевия 3-ти ноември", разказаха още от фондацията.