Собственикът на "Транстриумф" дарява 51% от фирмата на община Варна

Мисия Варна

06-11-2013, 19:10

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Работници на "Транстриумф" започнаха ежедневна мълчалива стачка

"Транстриумф" блокира общината

Антраник Шакарян предлага на община Варна безвъзмездно да придобие мажоритарен дял от транспортната фирма

Официално предложение до кмета на община Варна Иван Портних и до председателя на Общински съвет – Варна – Иван Луков депозира днес изпълнителният директор на "Транстриумф Холдинг" АД Антраник Шакариян. Предложението е за дарение на 51% от акциите на "Транстриумф" на община Варна.

"С цел да се избегне по-нататъшно нагнетяване на напрежение, което може да доведе до нежелани последици както за работещите в "Транстриумф", така и за гражданите на Варна, след много размисли взех своето отговорно решение и предлагам на община Варна да придобие безвъзмездно 51% от собствеността на „Транстриумф Холдинг” АД.

Даряването на мажоритарния пакет акции от дружеството, което обезпечава 53% от линиите в общинската транспортна схема на Варна, да бъде гарант за работещите 700 души да запазят работните си места и прехраната на семействата им, а Община Варна да премахне зависимостта си от единствен превозвач, било то и общински, който е в перманентно нестабилно финансово състояние. Така Община Варна ще запази конкурентната среда в бранша", съобщи Шакарян в официално изявление, до медиите. 

"Разчитам Община Варна да приеме дарението на акциите - процес, който спокойно може да приключи до края на годината и заедно да се превърнем в гарант за работните места на хората от "Транстриумф", за социалния мир в града и за качественото изпълнение на обществените превози във Варна",завършва собственикът на компанията.