Варна закри кампанията за Европейска младежка столица

Спорт

06-11-2013, 14:46

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тодор Славов - посланик на Варна за европейска младежка столица

Благодаря на всички хора, които работят неуморно за този проект, каза Тодор Славов

Финалната част от рекламната кампания за кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2016 г. се проведе днес. Автомобилният пилот Тодор Славов е лице на кампанията от страна на спорта. Той отново изкара състезателния си автомобил, този път пред катедралния храм "Св. Успение Богородично".
Там се събраха всички участници в проекта, както и представители на общината. По същото време в Брюксел се проведе и презентацията на Варна.
Конкуренти са ни още 5 града. Дали сме европейска младежка столица, ще разберем на 21 ноевмри, когато в Солун е изборът. Тази "титла" се присъжда на европейски град за период от 1 г.
Преди месец Славов и неговият навигатор Добромир Филипов спечелиха балканската титла, след като се представиха успешно в последния кръг рали "Стари Столици" в Шумен. По време на състезанието автомобилът на Славов беше облепен с рекламни стикери в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2016 г. Успехът е ценен, тъй като за първи път след 14 години българин се качи на почетната стълбичка в Балканския рали шампионат.
"Благодаря на всички хора, които работят неуморно за този проект. Спортът е много подходящ посланик за тази кандидатура. Мисля, че това е правилният път, по който трябва да се правят нещата", каза Славов.
Шефката на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" Лилия Христова изрази своето удовлетворение, че финалната битка е към своя край. "Варна заслужава това звание. Получихме подкрепата на президента Росен Плевнелиев, евродепутати и много други хора. В града имаме чудесна младеж и ще се радваме да станем столица през 2016 година", обясни Христова.
Заместник-кметът по европейските проекти Бисер Младенов поздрави хората, които работят ежедневно за кандидатурата. "Нашият град има потенциал, има и много млади хора. Ще помагаме с каквото можем", обърна се към участниците в проекта Младенов.