Международни компании откриват работни места във Варна

Мисия Варна

06-11-2013, 09:16

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

IBM и SITEL готови да открият свои представителства

   Международната компания IBM, водеща в разработката и създаването на върхови информационни технологии - компютърни системи, софтуер, мрежови системи, дискови масиви и микроелектроника, е в готовност да открие свое представителство във Варна, съобщиха от община Варна. Това стана ясно по време на среща между Джоузеф Лазарус, управител за България, с Пейчо Пейчев и Бисер Младенов – зам.-кметове на община Варна.

Намерението на компанията е офисът да заработи през април – май догодина, като на първо време ще бъдат открити 75 работни места за служители, с отлична IT подготовка и владеене на английски и френски език.  От страна на община Варна бяха поети ангажименти за оказване на пълно съдействие за реализация на плановете на фирмата.

Интерес към морската столица бе заявен и от компанията SITEL. Изпълнителният директор на дружеството за България Георги Узунов обяви по време на среща със зам.-кмета Пейчо Пейчев, че има готовност да разкрие между 200 и 400 работни места, след като бъде разкрито местно представителство във Варна. В момента офисът на компанията, базиран в София, обслужва клиенти от Източна, Западна, Централна Европа, а също така и в Русия. Служителите извършват продажби, покупки, обслужване на клиенти, дългосрочно задържане на клиенти, техническа поддръжка, бек-офис (чат, електронна поща) на повече от 15 езика. Сред предлаганите услуги още са създаване на марки, подобряване на обслужването на клиенти и др. „Приветстваме подобни инициативи, които осигуряват нови работни места и дават шанс за реализация на младите хора в морската столица, можете да разчитате на подкрепа от страна на община Варна“, заяви Пейчо Пейчев.