Варна - на туристическата борса в Лондон

Мисия Варна

05-11-2013, 09:35

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Експертите оценяват туристическия бизнес като високо печеливш сектор на икономиката

Община Варна участва със собствен щанд в най-голямото световно туристическо изложение World Travel Market (WTM) в Лондон. То ще продължи 4 дни. Провежда се в огромния изложбен център "ЕксСел" на изток от британската столица. В работата на лондонската борса ще участват 48 000 души, представители на туристическия бизнес от 180 страни, включително и България.

Туристическата борса в Лондон е най-голямата за професионалисти и втората по престиж след ITB-Берлин. Това е 33-то участие на страната ни и на община Варна на изложението във Велокбритания. Българският щанд е разположен на площ от 293 кв. м. и на него под мотото "България - открий и сподели" ("BULGARIA - A DISCOVERY TO SHARE") предлагат оферти 28 туристически фирми и общински администрации. Освен морските и ски ваканциите, акцентът е поставен и върху културния, балнео, СПА, уелнес и приключенския туризъм.
В деловата програма на Световното туристическо изложение ще участва и заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев. Днес той ще се включи в среща на ресорните министри, организирана от Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН. Експертите оценяват туристическия бизнес като високо печеливш сектор на икономиката. Към днешна дата годишният му оборот се оценява на 1,3 трилиона долара.