Диян Генчев с повиквателна за националния

Повикани са общо 12 играчи от отборите на Черно море Мания, Гранд Про и МФК МАГ

Селекционерът на националния отбор по футзал Димитър Пантев изпрати повиквателни до 12 играчи от отбори, участващи в градското първенство на Варна. Трима от които дебютанти. Пантев ще разчита на състезатели от три отбора от морската столица. Това са Гранд Про, Черно море Мания и МФК МАГ. С повиквателни от шампиона на България са Костадин Иванов, Бойко Косев, Стойчо Попчев, Георги Карагеоргиев и Христо Димитров. От Мания пък са Диян Генчев, Димитър Цветанов, Никола Василев, Димитър Петев и Николай Ненков-Касата, като последните двама са под въпрос до последно. Петев все още лекува контузия, а Касата ще даде отговор до края на седмицата, тъй като има служебни ангажименти. От маговете пък Димитър Пантев ще разчита на Исмет Хаджиев и Севдалин Стайков. Като за Стайков, Касата и Диян Генчев това са дебютанти с националната фланелка.

"Има още няколко човека, кoито са наблюдавани и почти сигурно ще попаднат в разширения състав за квалификациите за Световно първенство през януари. Поради служебни ангажименти от групата за контролите с Румъния отпадна Станислав Стоянов от МФК МАГ. Надявам се да мога да разчитам на него за в бъдеще", каза наставникът на "А" отборът Димитър Пантев.

До края на седмицата ще бъдат ясни и имената на състезателите от първенството в София, като единствено е знае, че Дани Несторов отпада от сметките заради контузия.
Националите ни се събират на 18 ноември в Галац, където ден по-късно ще се играе първата проверката със северните ни съседи. На 20 пък е и вторият ни спаринг. Контролите са част от подготовката на националния ни тим за квалификациите за Световно първенство през януари.

Вратари: Костадин Иванов (Гранд Про), Исмет Хаджиев (МФК МАГ)

Полеви играчи: Бойко Косев (Гранд Про), Стойчо Попчев (Гранд Про), Георги Карагеоргиев (Гранд Про), Христо Димитров (Гранд Про). Диян Генчев (Мания), Димитър Цветанов (Мания), Никола Василев (Мания), Димитър Петев (Мания), Николай Ненков-Касата (Мания) и Севдалин Стайков (МФК МАГ).