#ДАНСwithme - Варна: Броим отначало

Мисия Варна

02-11-2013, 22:11

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Пред подписката с искане за оставка на кабинета "Орешарски" се образува опашка, събрани са над 2000 подписа

Петдесетина варненци, по-голямата част, от които студенти от Икономическия университет възродиха антиправителствените протести #ДАНСwithme във Варна. Малко след 18:30 часа младежите, пристигайки на малки групи се събраха пред сградата на общината. Недоволните от управлението на държавата, оборудвани със свирки, плакати и знамена, макар и малко на брой успяха да огласят центъра с викове "Оставка", "Орешарски вън" и "Иди си". 

"Малко сме, но се опитваме да събудим Варна, която напоследък позаспа", разказа една от протестиращите. Друг допълни, че подкрепата за ранобудните студенти в София, не трябва да е само символична. "Това обаче с хора става", заключи младежът. 

Успоредно с протеста се заформи опашка пред подписката с искане за оставка на кабинета "Орешарски". Млади и стари се наредиха, за да сложат парафа си в нея. Във Варна вече са се подписали над 2000 души. 

Освен искане за оставка, върви подписка и в подкрепа на президента Росен Плевнелиев. "Очевидно, че се опитват да го изнудват, а така показваме подкрепата си към него", коментираха инициатори на подписката."Президентската институция е единствената в държавата, която подкрепя протестите", каза пък жена, която чакаше, за да се подпише.  

Протестите #ДАНСwithme във Варна отново ще станат ежедневни, стана ясно още от събралите се демонстранти. Следващият е насрочен за неделния ден от 14 часа.