Станката: Тръгвам си от Черно море с високо вдигната глава

Спорт

30-10-2013, 19:04

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Дадох сърцето и душата си за този клуб, каза легендата на "моряците" Станислав Стоянов

Легендата на Черно море Станислав Стоянов, който 13 години носи фланелката на "моряците", а в момента води 19-годините футболисти на Черно море в Елитната Група, напуска 100-годишния варненски клуб. Официалната причина поради която Стоянов си тръгва е намаляване на щата. Колкото и да е неуместна тя и фенове, футболисти и служители в Черно море да не я разбират, тя е факт. Решението е изключително нелогично, предвид факта, че водените от младия специалист таланти са №1 в първенството на Елитната юношеска дивизия до 19 години, където нямат загуба. Освен това Стоянов е бил винаги лоялен към клуба, чийто екип носи в продължение на 13 сезона. Утре е последният ден на Станката в любимия му клуб. По тази причинa Varnautre.bg потърси Станислав, който сподели, че в сърцето му винаги е имало и ще продължава да има един-единствен клуб - Черно море.

"Винаги ще помня датите 25 юли 1999 г., тъй като това е денят, в който пристигнах в Черно море. Утре - 31 октомври 2013 г. е денят, в който си тръгвам от Черно море. За мен бе изключителна чест и привилегия 14 години да играя и работя за най-стария клуб в България. Щастлив съм, че имах възможността да играя с толкова много добри футболисти и да нося фланелката на футболен клуб Черно море. Благодарен съм и на феновете за безусловната подкрепа през всичките тези години и искам да им кажа - "Черно море завинаги".

"През последните две години имах възможността да работя в ДЮШ на Морето с едни много талантливи млади момчета, които имат огромен потенциал и могат да постигнат много във футбола. Горд съм с моите момчета от набор 1995 - 96 г. Те са едни страхотни млади хора и много добри футболисти. Пожелавам им тази година да станат шампиони. А те могат да го направят!

"И накрая, искам да кажа. Тръгвам си от Черно море с високо вдигната глава, за това, че си дадох сърцето и душата за този голям клуб", завърши Станката!