Марешки се извини писмено на протестиращ

Варна Лайф

30-10-2013, 17:53

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Делото за обида по жалба на Ивайло Василев вече е прекаретно

Бизнесменът и политик Веселин Марешки се извини писмено на Ивайло Василев, лидер на групата „Обединени варненци за Варна". На среща с протестиращи граждани на 9 март тази година пред медицианския център в "Младост" аптекарят се нахвърли срещу Василев с обвинения и го нарече "боклук". Така се стигна до наказателното дело от частен характер, образувано по жалба на Ивайло Василев във Варненския районен съд. По него имаше две заседания - последното на 9-ти септември, на което стана ясно, че Марешки е депозирал контражалба за обида. Аптечният бос се е почувствал засегнат от изказвания на варненеца, направени по време на протестите. "Никога не съм го назовавал по име, не виждам как съм го обидил тогава", обясни в отговор Василев. Самият Марешки не се яви на нито едно от заседанията. 

В края на септември адвокатът му потърсил Василев и предложил извънсъдебно споразумение. Така се стигнало до взаимното писмено извинение, което потърпевшият варненец настоял да бъде приложено към делото. 

 "В условията на изострена обществено-политическа обстановка, предизвикана от социалното напрежение по повод на масовите протести през месеците февруари и март 2013 г. и предстоящите избори за 42-ро Народно събрание, страните (Василев и Марешки) неволно са отправили един спрямо друг емоционални изказвания, които надхвърлят рамките на добрия тон; те желаят да изразят своето изрично съжаление за всички изречени думи, които са дали повод на другата страна да се почувства лично засегната и уязвена, както и желаят да поднесат взаимните си извинения една към друга като по този начин постигнат разбирателство и помирение помежду си", се казва в споразумението, след което делото, придружено от иск за 14 лева - на колкото възлизат разходите по жалбата, беше прекратено.