10 "моряци" отстъпиха на Славия

Спорт

30-10-2013, 16:51

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гонзо взема 19 футболисти в София

Черно море наказа Черноморец във Варна

Росен Колев бе изгонен през втората част за удар в лицето на Курдов

Черно море загуби с 0:2 гостуването си на Славия в "Овча купел" в среща от 15-ия кръг на "А" група. Попаденията за "белите" реализираха Павле Попара в 35-ата минута и Атанас Kурдов в 83-ата. "Моряците" играха близо половин час с човек по-малко, след като Росен Колев бе изгонен за втори жълт картон за удар в лицето на Курдов в 62-ата минута .

Черно море започна ударно срещата и до средата на полувремето създаде няколко опасни голови положения. Още в 3-ата минута Бакари отправи изстрел но много неточно. В 10-ата минута Дани Георгиев отправи силен удар отдалеч, но Георги Петков плонжира и успя да спаси. Само минута по-късно Бакари отправи добър удар от дъгата на наказателното поле, но Петков отново се намеси подобаващо. В 21-вата Симеон Райков изпусна да открие резултата, след като завърши страхотна атака започната след двойно подаване на Коконов и Бакари по левия фланг. Коконов нахлу в наказателното поле подаде към Райков, който от 3-4 метра стреля, но отново Георги Петков успя да спаси. Първото по-опасно положение за домакините дойде в 27-ата минута, когато Димо Атанасов стреля от фаул в горния десен ъгъл на вратата, но Китанов успя да избие топката в корнер. В 35-ата минута изненадващо Славия успя да открие резултата, след като Атанас Курдов стреля, след което Георги Китанов не успя да избие добре топката, а при добавката Павле Попара отблизо вкара за 1:0. В 39-ата минута Галин Иванов бе изведен сам срещу Китанов, опита се да го прехвърли технично, но прехвърли и вратата.

В 49-ата минута Даниел Георгиев получи тежка контузия и бе заменен принудително от Бекир Расим. В 52-ата минута Райков центрира от фаул в наказателното поле на Славия, където Венков стреля, но слабо и Георги Петков спаси без проблеми. В 62-ата минута Черно море остана с човек по-малко, след като Росен Колев удари Курдов в лицето и получи втори жълт картон. В 65-ата минута Стенли Окоро премина футболист на Славия, след което стреля опасно, но неточно в аут. Китанов пък спаси по перфектен начин удар на Курдов, който успя да се измъкне между двама в "зелено-бяло" и да отправи изстрел в очертанията на вратата. В 83-ата минута Фернандо да Силва подаде към Курдов, който овладя топката на метър в наказателното поле на Черно море и стреля с десния кръг, топката се удари в горната врата и влезе във вратата на Китанов за крайното 2:0. Минута преди края на двубоя Стенли Окоро нахлу в наказателното поле на Славия и стреля, но неточно в аут.