По девет години затвор за изнасилвачите на 83-годишна баба

Крими

30-10-2013, 14:53

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Ще й платят 10 000 лева

По девет години ще лежат в затвора 64-годишният Константин Д. и 54-годишният Марин С., които изнасилиха 83-годишна баба в село Царевци.

Тежкото престъпление те са извършили в ранния преди обяд на 2 януари тази година в дома Марин. Възрастната жена отишла да потърси майката му, с която били роднини и живеели в съседство. Тя заварила двамата подсъдими да се черпят с ракия и те я поканили да седне с тях на масата. Минути след това Марин заключил вратата на помещението, двамата с Константин изблъскали старицата на леглото, съпротивата на жената била сломена и те последователно осъществили насилствен полов акт с нея. Пострадалата изпаднала в неадекватно състояние и подсъдимите я оставили на кревата, като я покрили с одеяло. В това състояние 83-годишната жена била открита от близките си – те разпознали обувките й, които оставила пред вратата на къщата, където била изнасилена.
Районният съд определи двамата подсъдими да търпят наказанията си в затвор, при строг режим. За Константин Д. съдът приведе в изпълнение и наказание от още 2 години лишаване от свобода, наложено му с влязла в сила през 2010 г. присъда на Районен съд – Стара Загора.
Двамата подсъдими бяха осъдени също така да заплатят солидарно на пострадалата жена сумата от 10000 лв. като обезщетение за причинените й неимуществени вреди в резултат на изнасилването.