Онкото купува защитни облекла с европари

Животът

29-10-2013, 15:09

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Целта на проекта е да бъдат създадени безопасни условия на труд за целия персонал на здравното заведение, който наброява 253 души

Онкоболницата във Варна ще купува защитно облекло за лекарите си с пари по проектът "Безопасност и здраве – гаранция за професионализъм и качество”. Стойността на проекта, спечелен от oбщинското лечебно заведение е 172 265, от които 137 812, 26 лева ще бъде безвъзмездната финансова подкрепа от Европейския социален фонд, а собственият принос на дружеството е в размер на 20% или 34 453 лева.

До октомври 2014 г. трябва да бъде направен Анализ на сегашното състояние и проектиране на организацията на трудовата дейност в болницата. В проекта са предвидени средства за разработване и внедряване на BS OHSAS 18001:2007 – Система за управление на здравословните и безопасни условия на труд, както и за сертифициране на здравното заведение по тази система.

В рамките на проектната година ще бъдат закупени за нуждите на работещите в СБАЛОЗ – Варна 6500 броя еднократни хирургически предпазни престилки. Те ще бъдат с повишени защитни свойства – антибактериални, с непромокаемо лице, антистатичен дишащ гръб и ръкав с плътен ластик. Болницата ще се сдобие и 176 броя медицинско защитно облекло от материали, обработени със силикон и тефлонова нишка с повишени защитни свойства срещу задържане на кръв, контакт с биологични и химични агенти, токсични вещества и други.

Проектът предвижда и закупуването на 5 броя защитни комплекти, състоящи се от престилка, яка и очила с оловен еквивалент за отделението по Образна диагностика, както и 52 броя антирефлекторни корекционни очила, които ще предпазват очите на персонала, който повече от половината от работното си време работи с видеодисплей.

Целта на проекта е да бъдат създадени устойчиви безопасни условия на труд за целия персонал на здравното заведение – 253 души, както и обезопасяване на съществуващите лечебни процеси чрез закупуването и въвеждането в експлоатация нва оборудване за парно вакуумно стерилизиране на инструменти и текстил и предприемането на превантивни мерки за опазване здравето на работещите в здравното заведение.