Проверяват незаконните строежи в гето във "Владиславово"

Мисия Варна

28-10-2013, 22:52

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Кметът Неделчо Михайлов праща инспектори в "гъбената махала" навръх Деня на будителите

"На 1 ноември от 11.00 ч започва дълго подготвяната акция срещу незаконните строежи в района. 

2 екипа от отдел "Незаконно строителство" и "Обществен ред и контрол" заедно с патрулиращи полицаи от 3-то РПУ ще изискват документите за законност на жилищни и нежилищни сгради. Началото е в т. нар. "гъбена махала" в 4-ти микрорайон, където любезно се настаниха нашите "бежанци" от Каменар.
След изтичане на 7-дневния срок, в който обитателите ще имат възможността с документи да докажат законността на постройките си, при липса на такива ще премина към съставянето на констативни актове за незаконно строителство и издаване на заповеди за премахване.
Това написа днес във Фейсбук кметът на район "Владислав Варненчик" Неделчо Михайлов. Постът предизивика бурно одобрение в социалната мрежа.

Сцена на акцията навръх Деня на народните будителите ще е така наречената "гъбена махала" в покрайнините на Владиславово. Тя е обитавана от самонастанили се роми - пришълци от близкото село Каменар, където - в специално построена махала от едноетажни панелни къщи, в годините на социализма бяха насилствено заселвани варненските цигани.

"Гъбената махала" е завзела терена на отдавна запустял стадион в 4-ти микрорайон на "Владиславово". Тук "като гъби" са пораснали над 100 бараки и паянтови къщи. След изтичането на 7-дневният срок и издаването на констативен акт за нарушението и заповед за доброволно събаряне, следва законен срок за обжалване. След като и тази процедура изтече, притежателите на законни актове ще трябва да съборят "къщите" си. Ако доброволно събаряне не последва, за багерите ще трябва да плати общината.