Черно море наказа Черноморец във Варна

Спорт

27-10-2013, 16:44

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Моряците спечелиха морското дерби с 2:0

Черно море спечели морското дерби срещу Черноморец с 2:0 на своя стадион “Тича” в среща от 14-ия кръг на "А" група. Моряците се възползваха от тежкото състояние на Черноморец и не срещнаха трудности срещу тима на Димитър Димитров - Херо днес. Попаденията за варненци реализираха Симеон Райков и Бакари.

Възпитаниците на Георги Иванов започнаха силно мача и заслужено стигнаха до гол още в 11-ата минута. Стенли Окоро центрира от дясното крило, а от от точката за изпълнение на дузпа Райков засече неспасяемо с глава. Последва дълъг период с равностойна игра и без чисти положения пред двамата вратари. В 36-ата минута обаче Бакари можеше да се разпише, но със страхотен изстрел от воле нацели напречната греда зад Ник Дашев. Бургазлии бяха най-близо до гол минута по-късно, когато Карлос Фонсека остана очи в очи с Георги Китанов, но ударът му бе спасен от вратаря, а при добавката Фонсека не успя да намери очертанията на вратата. В минутите до края на първата част Бакари имаше две добри възможности, а веднъж и Райков пропусна да вкара втори гол за своя тим.

След почивката варненци отново бяха по-концентрирани и изтърваха ощe няколко положения. В 85-ата минута Михаил Венков направи пробив и подаде към Бакари, нападателят предвидливо пропусна топката и намиращият се зад него Райков отправи удар, който обаче бе отразен от Дашев. Все пак във втората минута на даденoто от рефера Николай Йорданов продължение Бакари успя да ознаменува добрата си игра с гол. Той изпревари стража на "акулите" за една дълга топка, преодоля го и на празна врата оформи крайния резултат - 2:0.

Това бе втора поредна победа за футболистите на Георги Иванов - Гонзо, която им позволи да запазят 6-ото място. С актив от 23 точки „моряците” продължават да са пред Левски в класирането. В следващия кръг Черно море гостува на Славия, като двубоят също е много важен в борбата за място сред първите седем в подреждането.