“Транстриумф“ започва стачка, без автобуси от 10 до 11 часа

Животът

24-10-2013, 17:22

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Не посягайте на хляба ни, господа управляващи, заявяват работниците и служителите в дружеството

От утре работниците и служителите в „Транстриумф“ започват стачка. От 10 часа до 11 часа няма да има автобуси по линиите, които обслужва дружеството. Изпратена е декларация до кмета, председателя на общинския съвет и до областния управител. „Протестираме срещу плановете на Община Варна да работи само с един превозвач и с лека ръка да остави на улицата 700 души и семействата ни“, пишат от „Транстриумф“. Ако и това не принуди властта да чуе проблемите им, работниците ще пристъпят към други форми на гражданско неподчинение.

Ето и пълния текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ
От работниците и служителите на „Транстриумф Холдинг” АД

 

Уважаеми дами и господа,
Ние, работниците и служителите на „Транстриумф Холдинг” АД, протестираме срещу плановете на Община Варна да работи само с един превозвач и с лека ръка да остави на улицата 700 души и семействата ни.
Повече от година слушаме как ще се модернизира транспортът в града, но никой не казва каква е цената, която ще платим. През цялото това време всички говорят какво ще се случва в „Градски транспорт”, а ние в „Транстриумф” сякаш не съществуваме. Нищо, че возим всекидневно повече от половината пътници в този град, гледаме семейства, обслужваме кредити и плащаме данъците си.
От няколко дни основната тема в града е подписаният договор за доставката на новите автобуси за „Градски транспорт”, ние отново сме невидими – за кмета, за общинските съветници, за гражданите.
Това поведение преля чашата на нашето търпение. Вече не виждаме нито една причина да мълчим и да бездействаме.
За да бъдем чути и властта най-после да ни види, преминаваме в режим на гражданско неподчинение. В знак на протест от петък, 25-и октомври, спираме да изпълняваме курсовете по всички линии за по 60 минути на ден – от 10.00 до 11.00 часа предиобед.
Ако и това не принуди властта да прогледне и да чуе проблемите ни, оставаме в готовност да пристъпим към други форми на гражданско неподчинение.
За да не ескалира напрежението и да не допускаме варненци да страдат призоваваме:

Не посягайте на хляба ни, господа управляващи!