Засилват контрола по строителството в районните кметства

Мисия Варна

24-10-2013, 15:36

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

"Социални дейности и здравно развитие" се дели на две дирекции - "Социални дейности" и "Здравеопазване

Промените в ЗУТ, които влязоха в сила в края на м.г. и увеличените правомощия на районните администрации по отношение на контрола по строителството  налагат увеличение на щатните брой за  този ресор, стана ясно днес на комисията „Структури и общинска администрация". 
7 нови щатни бройки бяха гласувани за районите „Младост" и „Приморски" и по 6 за „Одесос", „Аспарухово" и „Владислав Варненчик". Те ще заработят от 1 ноември. За техническата обезпеченост на оперативното звено в „Одесос" ще бъде закупен и един автомобил.

Според районния кмет на „Младост” Христо Христов не е възможно само един служител по контрола на строителството да изпълнява всички възложени по ЗУТ функции. С изключение на „Приморски", в останалите 4 района има сериозно незаконно ромско строителство, подчерта той . Специално за „Младост" една от щатните бройки е за шеф на дирекция след разделянето на дирекция „Обща администрация" на две нови - „Финансово-стопански дейности" и „Информационно и административно обслужване.

 В кметство „Приморски" към момента има подадени искания за 500 ПУП-а. Това според кметицата на района Петя Проданова налага отпускането на още един щат повече във връзка с нарасналия обем работа по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.  В кметството през тази годинана са подадени 1400 сигнали и жалби за незаконно строителство, а очакванията са догодина те да бъдат доста повече.

 На две дирекции-"Социални дейности" и "Здравеопазване" се разделя Общинската дирекция "Социални дейности и здравно развитие", реши още комисията „Структури и общинска администрация". Промяната влиза в сила от 1 януари догодина като за целта ще бъде разкрит само един нов щат - за шеф на дирекция "Здравеопазване",

Промяната няма да се отрази на общинския бюджет, отбеляза Таня Василева, началник на отдел „Социални услуги и проекти"