Ученици направиха филм за трафика на хора, събират пари за семейства в риск

Варна Лайф

24-10-2013, 09:25

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Премиерата на филма е в петък от 18 часа в Младежки дом

Ученици от X клас на Първа езикова гимназия са направили филм. Младите таланти организират благотворителна премиера. Продукцията си ще представят в петък от 18 часа, в сградата на Младежки дом Варна. Цената за вход е 3 лв. 

Сюжетът на филма проследява историята на богато момиче, отвлечено заради неуредeни сметки на баща си и принудено да проституира. Гимназистите са прекарали цяло лято в подготовка на проекта и са вложили безкрайно много усилия и режисьорски нюх, макар и филмът им да е изцяло любителски и аматьорски. Сериозността на темата, която са избрали, показва, че дори и млади, те вече имат мнение по важните казуси в обществото и не се боят да говорят открито за тях, а за това наистина заслужават адмирации. Още по-похвално е, че парите, събирани като такса вход, ще бъдат дарени на благотворителната фондация "SOS - семейства в риск".

Децата съвсем сами са се заели с организирането на събитието, поканили са певци, музикална група и танцьори, като се надяват благородното им дело да бъде подкрепено от колкото се може повече хора.