Чакал на шосето причини кървавата катастрофа на магистрала "Хемус"

Дивото животно изскочило на пътя, докато шофьорът на шкодата изпреварвал

Чакал, изскочил на пътя е станал причина за вчерашната зверска катастрофа на автомагистрала "Хемус", при която един загина, а двама са с опасност за живота

Около 6:00 часа вчера на магистрала, между пътен възел "Суворово" и пътен възел "Неофит Рилски", в посока Шумен стана тежка катастрофа между товарна "Шкода Фабия" и "БМВ".

По време на маневра за изпреварване от страна на първия автомобил на платното внезапно е излязло диво животно (чакал), съобщиха от варненската полиция. Появата на животното предизвикала реакция от страна на 28-годишния варненец - водач на "Шкодата". Той рязко променил посоката на движение и се блъснал в бетонен фундамент на мост. Вследствие на удара от товарната кола се отделят части, които удрят другия автомобил, участник в катастрофата.
Вследствие на инцидента загина един човек, а други двама са в тежко състояние. Загиналият е мъж на 33 години от Търговище, Той се е возел на предна дясна седалка на автомобила.
Водачът на шкодата е с опасност за живота, настанен за лечение с контузия на глава, гръден кош и фрактура на ръката. 30-годишна благоевградчанка, която е била на задната седалка на автомобила е получила контузия на гръден кош, фрактура на дясна ключица и ломбален прешлен, настанена за лечение, без опасност за живота.
Водачката на "БМВ"- то е  36-годишна варненка. Тя е получила фрактура на лява ръка в областта на китката, прегледана и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.