Най-добрата идея за Варна става факт с 5 млн. евро

Мисия Варна

15-10-2013, 15:22

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Конкурсът се организира в рамките на инициативата "Предизвикателство за кметове"

Среща дискусия за най-смела, прогресивна и иновативна идея, насочена към разрешаването на важни проблеми на града, организира община Варна. Форумът ще започне в 10 часа утре в зала "Варна". Конкурсът се организира в рамките на инициативата Mayors Challenge ("Предизвикателство за кметове") и има за цел подобряване на благосъстоянието и качеството на живот на хората в градовете. Идеите могат да обхващат следните области: градско развитие и благоустройство, образование, обществено здравеопазване и здравословен живот, околна среда и устойчивост, обществена безопасност, социални услуги, управленски решения, мобилност и инфраструктура.

Най-добрата идея ще бъде избрана за представянето на града в конкурса Mayors Challenge, където ще има възможност да се състезава за финансиране от 5 млн. евро и 4 допълнителни награди от 1 млн. евро, предназначени за реализиране на идеята. Идейното предложение трябва да бъде представено в рамките на не повече от 3 страници и да включва описание на идеята, обосновка, време и етапи за изпълнение. То трябва да бъде адресирано до Община Варна с копие, подадено на електронна поща [email protected], [email protected]

Краен срок за подаване на предложенията в Община Варна е 5 ноември 2013г. След прецизна селекция, избраният автор на идеята, която ще представи общината, ще бъде включен в работната група, която следва да подготви официалната документация и да подаде кандидатурата си до 31 януари, 2014 г.