Българските полицаи четвърти в света по футзал, Марата блести

Спорт

15-10-2013, 14:51

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Ядрото на тима е изцяло от шампиона на България за сезон 2005/06 г. Младост с президент Красен Кралев

Страхотен успех записаха родните полицаи, които станаха четвърти в света на завършилото първенство по футзал в Холандия. Водените от Павел Масов играчи заслужиха аплодисментите на публика и специалисти с отличната си игра. Вратар в българския тим бе варненцът Костадин Иванов-Марата, който е пази на шампиона на България по футзал Гранд Про и национален състезател. В тима има цели петима състезатели и треньорът Павел Масов на третия шампион на България в този спорт Младост, на който президент бе председателят на комисията по футзал към БФС Краен Кралев. Любопитното е, че този тим е единственият в историята в този атрактивен спорт, който става шампион след нито една загубена точка с цели 36 победи от 36 мача. Освен първенец на страната тима е и носител на купата през същия сезон 2005/06 г.

Родният представител Граничар 1887-Гранична полиция именно с Марата на вратата постигна изключителен успех над Франция с 3:0 и убедителни победи над Румъния с 6:0, Черна гора с 2:0 и Унгария с 4:1 класираха „граничарите” на 1/16 финали, където се справиха с националния отбор на словенските полицаи след изпълнения на дузпи, в ред.време 2:2. Пред над 3000 зрители в залата българите излязоха срещу много борбения тим на Беларус и успяха да го отстранят след 2:1. На ¼ финал се справиха и с отбора на Босна, като победата с 2:0 изпрати нашите в ТОП 4 и полуфинал. Там срещнаха представителите на Москва, Русия, които бяха най-добрия отбор до момента. След равностойно първо полувреме съдиите удариха едно рамо на съперника и изгониха в рамките на 5 минути двама играчи на „Граничар”. След което руснаците стигнаха до триумфа с 2:0. В спора за 3-4 място в препълнената зала в Ейберген българите отстъпиха на домакините от Холандия с 3:1 и останаха четвърти в света.

В завършилото първенство в „страната на лалетата” участваха 208 отбора от 54 държави! Освен „Граничар 1887- Гранична полиция” на шампионата взеха участие и ПСК София, които не успяха да преодолеят съперниците си в груповата фаза и отпадна в квалификациите. След края на надпреварата играчите на Павел Масов получиха заслужени аплодисменти от специалистите и покана за участие в редици турнири, които предстоят на Стария континент. Това е втори голям успех за отбора ни в рамките на годината, които през месец юни триумфираха с титлата на континенталния шампионат в Майорка, Испания.