Феновете на Спартак: Протестите ни ще продължат под различни форми

Акцията имаше символични послание за прекратяване на мъчителната агония на футболния клуб, казаха привържениците

Феновете на Спартак Варна изпратиха до Varnautre.bg писмо, с което искат да внесат яснота относно причината за нахлуването на терена по време на мача от турнира за Купата на България с Литекс игран във Варна. Както е известно, привържениците на соколите влязоха на терена в 15-ата минута и прекратиха мача за около 5 минути. След като бяха подгонени от охранителите на стадион Спартак прескочиха загражденията, след което започнаха да хвърлят бомбички в посока терена.

Вижте какво пише в писмото изпратено до нашата медия без редакторска намеса:

"Относно нахлуването на част от привържениците на Спартак Варна и прекъсването за няколко минути на мача-реванш от турнира за Купата на България срещу отбора на Литекс, искаме да заявим, че акцията имаше символични послание за прекратяване на мъчителната агония на футболния клуб, за която изцяло вина имат хората, които станаха собственици на имотите на клуба и ръководството през последните години.

Изрично искаме да подчертаем, че нашите действия бяха предварително добре координирани, с ясната цел да не допуснем насилие и конфронтация нито с футболистите, нито с органите на реда и охранителната фирма. Пaк повтаряме - акцията беше символична, с цел да привлечем обществено внимание към случващото се в нашия клуб през последните години.

Тогава при съмнителни обстоятелства и при очеваден конфликт на интереси, община Варна предостави собствени терени и тези принадлежащи на футболния клуб Спартак Варна и фирма "Инжстрой". Никъде обаче не е упоменато, че спортният комплекс като собственик на имотите на клуба има някакви задължения към неговата издръжка.

Това доведе до порочната практика футболният клуб на се окаже бездомник в собствения си дом и да бъде на практика ликвидиран от хората, които дори имаха наглостта да заявят, че футболът не ги интересува, след като стана собственик на терени за милиони левове.

Накрая, искаме отново да подчертаем, че протестите ни ще продължат под различни форми, докато община Варна не преразгледа цялата сделка около създаването на Спортен Комплекс "Спартак" АД, което включва - независим финансов одит от самото му създаване и сезиране на прокуратурата.

Искаме нашият клуб да има собственици, които освен всичко друго имат желание и ясни виждания за развитието на футбола в Спартак Варна".