Учредяват федерация по ММА

Спорт

14-10-2013, 16:28

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Представители на 45 клуба по силови спортове се събраха във Велико Търново, за да се обединят и да направят първата крачка по учредяване на Българска федерация по ММА.

Спортистите разгледаха проектоустав и правилата, по които ще работи тя, а учредителното събрание ще бъде в края на другата седмица в София.

Сред събралите се в старопрестолния град бяха ред изявени спортисти като Станислав Недков-Стъки, близнаците Росен и Румен Димитрови, Христо Христов, Борислав Иглев, Камен Георгиев, Камен Петров, легендата Пламен Петров, а сред клубовете изпъкваха варненските "Десант" и Cage Of Glory, "Скорпион" (Велико Търново), "Цербер" (Хасково) "Анакондаж” (Сливен), "Риъл пейн" (София), "Респект" (Русе) и "Бушидо" (Ямбол).

По време на форума бяха дадени и подробности за предстоящото на 19 октомври събитие, което ще се проведе в столичната зала "Арена-Армеец". От сутринта до вечерта София ще бъде домакин на състезания по джу-джутцу, граплинг, муай-тай, културизъм, бикини фитнес, стронг фит и други силови дисциплини. Кулминацията ще бъде вечерта, когато българският ММА боец Георги Валентинов ще се изправи срещу аржентиския талант Рони Алекзандър.