Живко Господинов: Вече не се издържа

Най-малко футболистите могат да бъдат обвинявани за случващото се в Спартак, каза още легендата на "соколите"

Легендата на Спартак Варна Живко Господинов, за разлика от своя колега Краси Зафиров, не се нае да квалифицира случилото се днес на Коритото, но се опита да оправдае постъпката на ултрасите на соколите. Както вече стана ясно, около 30 привърженика на варненския клуб нахлуха на терена по време на мача-реванш от турнира за Купата на България с Литекс днес и прекъснаха двубоя за около 5 мин.

"Дошъл е моментът хората да изразят показно своето недоволство за случващото се във Спартак Варна. Не се издържа вече. Не казвам дали е правилна постъпката на феновете или не е, но за мен те смятат, че така ще спасят любимия си отбор. Счели са, че това е правилно и така са постъпили. Аз не мога да ги упрекна, като знам какво преживяха в последните няколко години. Крайно време е нещата в Спартак 1918 да се оправят. На всеки спартаклия е ясно какво е положението в клуба. Вече не се издържа и за това са прибегнали до подобно нещо", каза пред varna.utre.bg Жиката.

Бившият техничар на "соколите" обаче бе категоричен, че футболистите нямат никаква вина за това което се случва в Спартак Варна. "Преди положението бе същото, а тези играчи ги нямаше. Бяха други, с какво може да са виновни те. Момчетата играят, не им се плаща и не са виновни. Най-малко футболистите могат да бъдат обвинявани за това или онова. Казвам го като бивш състезател на Спартак. Може да ми се обидят някой хора. Ако на някой целта му е да закрие този отбор и да вземе да създаде нов, да излезе и да го каже. Спартак Варна вече стана за смях. Ветераните, футболистите, всички свързани по някакъв начин с този клуб станахме за смях. Това не може да продължава повече. Това е истината. Нуждаем се от промени, генерални промени", завърши Живко Господинов.