Фенове на "Спартак" нахлуха на терена

Още на 15-та минута мачът с Литекс бе прекратен

Около 30 фенове на Спартак Варна влязоха на терена по време на мача на "соколите" за Купата на България. Това се случи в 15-та минута на първото полувреме и срещата веднага беше прекратена за около 5 мин.. Само бързата намеса на охранителната фирма вратата на трибуните, от където нахлуха привържениците, бе затворена и половината от ултрасите не успяха да нахлуят на терена.

За няколко секунди феновете на варненския клуб поискаха обяснение от футболистите какво правят на терена. След като бяха подгонени от охранителите, те прескочиха загражденията на стадиона от страната на тенис кортовете на новия спортен комплекс. Оттам започнаха да хвърлят бомбички по стюардите. Пет минути по-късно играта бе подновена.

В последствие привържениците се се преместиха пред административната сграда на клуба, като скандират обидни реплики против футболистите, треньора Георги Иванов-Геша и собствениците на клуба. Ултрасите издигнаха плакат "Спартак Варна - това сме ние, убийци на клуба - това сте вие", като пeеха,, че отборът няма да умре. Те дори поискаха футболистите да си свалят фланелките.