700 000 лв. струва ремонтът на ул. "Брегалница", правят и паркоместа

Мисия Варна

11-10-2013, 15:55

Снимка:

© Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва ремонтът на "Брегалница"

Основният ремонт на една от най-окаяните варненски улици включва подмяна на подземната инфраструктура, изграждане на дъждовна канализация и нов асфалт

Начало на ремонт на част от ул. "Кирил Шиваров", който трябва да приключи до 10 дни, даде днес кметът на Варна Иван Портних. Отсечката, която ще бъде обновена, е между ул. "Селиолу" и "Брегалница" .

"В момента това е непроходима улица, а след ремонта линейките от Центъра за спешна помощ ще преминават по нея и ще излизат директно на бул. "Цар Освободител", обясни кметът. Той допълни, че средствата – 25 000 лв., са отпуснати от бюджета, а ремонтът трябва да приключи до средата на следващата седмица.

"След осигуряването на новия изход за колите на Спешна помощ ще пристъпим към цялостен ремонт на една от най-проблемните улици на Варна – "Брегалница", уточни кметът. Той припомни, че тя ежегодно е подлагана на кърпежи, заради зейнали дупки по трасето.

"Предстои да бъде подменена подземната инфраструктура, да бъде изградена дъждовна канализация и положен нов асфалт по нея", обясни Портних. Инвестицията е за 700 000 лв. Изпълнител на двата обекта е Обединение "АБ – Варна", което спечели обществената поръчка за изграждане, реконструкция и рехабилитация на пътната мрежа във варненския район "Приморски" през 2011 г.

За "Брегалница" се предвиждат и нови паркоместа от двете страни на улицата, които са на фаза проектиране и ще станат факт на по-късен етап. "Пътната инфраструктура на Варна е сериозно предизвикателство, безспорен е фактът, че състоянието на улиците е тежко, но трябва да се търсят възможности за тяхното обновяване. Видяхте, че тази година това стана възможно за булевардите "Владислав" и "Сливница". Убеден съм, че решение на този проблем е пълна рехабилитация, защото кърпежите ни излизат в пъти по-скъпо", каза Иван Портних.