Община Варна дари операционни маси на Очна болница

Животът

10-10-2013, 16:02

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Отделни дирекции вече ще управляват общинското здравеопазване и социалните дейности в града

Държавната Очна болница във Варна получи днес дарение от Общината. Двете нови операционни маси са произведени в Германия и струват 36 000 лв. „Благодаря на д-р Руслан Тошев и на неговия екип за отговорната и професионална работа при лечението на пациентите. В условията на криза община Варна полага много усилия да е в помощ на здравеопазването. Вярвам, че догодина средствата, които бяха заложени за закупуване на модерен микроскоп, ще бъдат осигурени и нужната апаратура ще бъде предоставена на болницата“, каза кметът на морската столица Иван Портних, който посети здравното заведение, за да види доставените операционни маси. Той добави, че предстоят реформи в ресора на административно ниво – дирекцията „Социални дейности и здравно развитие“ ще бъде разделена на две, за да бъде осигурена по-добра степен на координираност и оперативност в работата на чиновниците.

„Вече изпробвахме новите придобивки, които са удобни както за пациента, така и за лекаря – благодарение на модерния дизайн на масите, пациентът може да бъде придвижван спокойно в операционната зала“, каза управителят на болница д-р Руслан Тошев.
Очна болница обслужва хората от Североизточна България, пациенти постъпват и от други части на страната, като на ден през здравното заведение минават между 15 и 40 души, каза още д-р Тошев.