Чужди курорти отмъкват местните сервитьори за зимния сезон

Туризъм

10-10-2013, 14:48

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Най-много са свободните работни места в зимните курорти на Австрия, Германия и в туристическия сектор във Великобритания

Работодатели от Австрия, Германия, Холандия, Словакия, Румъния, Унгария, Швеция и Великобритания пристигат във Варна за информационно-трудовата борса "Европейски ден на труда". Борсата е специализирана предимно в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Тя ще се проведе на 12 октомври в Двореца на културата и спорта. 

Целта на организаторите от Бюрото по труда е в края на летния сезон да предложат на персонала от българските черноморски курорти възможност за работа в други европейски страни за предстоящия зимен сезон 2013-2014 година. Най-много са свободните работни места в зимните курорти на Австрия, Германия и в туристическия сектор във Великобритания. Ще има работни позиции и в други браншове. Представителите на Холандия ще предложат работа за инженерни и технически кадри. 

В борсата тази година ще участват експерти от НОИ, консултанти от Центъра за развитие на човешките ресурси, както и представители на информационна мрежа за трудова мобилност. Те ще консултират посетителите по въпроси, свързани с трудовите и социалноосигурителни права на българските граждани в чужбина.