В Спартак "заразени" с професионален ентусиазъм

Нов вид "вирус" или екзотична "зараза" върлува на Коритото?

Това се питат хората, които са близо до Спартак 1918. Те са най-точният барометър - слушат, гледат, четат, попиват всяка информация и стигат до подобен въпрос.

Защо часове след мача с Раковски футболистите на Спартак 1918 са като преродени? В отбора се забелязва истински професионализъм, позитивизъм, оптимизъм и заинтересованост от тренировъчния процес. Разко спря онова мрънкане от рода на: "Къде са ни парите" или пък "Кога ще ни платят квартирите". В Спартак всичко е спокойно. Вместо баници професионален ентусиазъм храни "соколите". По медиите излизат оптимистични материали - "Ще доиграем сезона без значение дали ще ни платят...". Е, какво по-хубаво от това да имаш толкова позитивно мислещи футболисти, на които им е все едно дали ще получат своите заплати. А собствениците пък защо да им дават каквото и да е, след като те самите казват, че могат да играят и без пари. Всичко е една красива приказка, на която биха завидели много от клубове във втория ешелон, а и не само.

"За първи път в Спартак има колектив", това каза в интервю наставникът на соколите Георги Иванов-Геша. Е как да го обориш, като това е видно за всички. Преди седмица в клуба изреваха колективно от проблеми, а сега колективно мълчат и се радват на спокойна обстановка в съблекалнята.

В същото време предстои мач с Литекс за Купата на България. Каквато и да е причината за промяната в настроенията, футболистите чакат с нетърпение съботния "битпазар". Всеки се надява да се представи на ниво в мача с 4-кратния шампион на България и да бъде забелязан. А това, че могат да играят..."без значение дали ще им платят и колко" е още един плюс за тях и бъдещата им кариера в БГ футбола.