Пишат нови правила за ползване на общинската спортна база

Мисия Варна

08-10-2013, 17:50

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Работна група ще изготви предложенията

Работна група в община Варна ще изготви предложения за промени в общинските инструкции и наредби за спорта. Решение за нейното сформиране беше взето днес, по време на среща между общинските експерти по спорт, общински съветници и членовете на обществения съвет по спорт към кмета на Варна Иван Портних. Съвещанието бе свикано по инициатива на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", за да се предложат идеи за оптимизиране на дейността в общинската спортна база. Промените се налагат заради изявеното желание от страна на нови клубове да тренират безвъзмездно в общинските спортни обекти и особено в плувен комплекс "Приморски".
Процесът трябва започне с актуализация на действащите нормативни документи, свързани със спортната дейност и спортните бази на община Варна, бяха категорични експертите. Както и досега, общинските обекти ще бъдат предоставени безвъзмездно за спорт. За целта обаче трябва да се прецизират правилата за ползване на базата, тъй като в момента липсва точен и ясен регламент.
Като начало създадената работна група ще набележи промени в четири нормативни документа - инструкцията за материално стимулиране на варненски спортисти, треньори и длъжностни лица, инструкцията за финансово подпомагане на спортни клубове, наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на спортните и туристически прояви, включени в календара на община Варна и наредбата за реда и условията за безвъзмездно ползване на общинската спортна база от варненски спортни клубове.