Морето с куп национали

Спорт

08-10-2013, 15:09

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Поредното признание получи школата на Черно море. Цели четирима млади таланти бяха повикани в националния отбор в различните възрасти.

Селекционерът 17-годишнините футболисти Петър Пенчев изпрати повиквателна на полузащитника Николай Минков за предварителните квалификации за Европейско първенство. Първа резерва в неговия списък пък е нападателят Даниел Димитров. Избраниците на Пенчев се събират на 9 октомври на лагер в Трявна. Тимът ще остане там до 14, след което до 16 ще тренира в Благоевград, откъдето ще отпътува за Скопие. Там ще се проведе началният етап пресявки за финалите на Стария континент на U17 догодина. На 17 октомври България открива турнира срещу Белгия. На 19 съперник на нашите ще бъде Полша, а на 22 - селекцията на домакина Македония. Всички двубои от Група 13 започват в 15 часа българско време.

Цели трима "моряците" пък намериха място в националната гарнитура, родени 1998 година. Това са защитниците Христо Илиев и Валери Христов и нападателят Валентин Йосков. Те ще бъдат на лагер в „Царско село” от 11 до 15 октомври. На родна земя най-малките „лъвове” ще премерят сили с германския Заксен в две контроли. Спарингите ще се играят на 13 и 15 този месец.