Задържаха убиец, пребил старец и го ограбил (+)

Крими

07-10-2013, 13:29

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Виктор Давидов

Всичко от Автора

Законът предвижда за това деяние наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

88-годишен варненец е починал в болница, след като е бил пребит. Убиецът е задържан. Възрастният мъж е намерен в безпомощно състояние в дома си с множество наранявания.

Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" определи днес Варненския окръжен съд на насилника Михаил Алекс.

На 14 септември тази година, Михаил влязъл с измама в дома на 88-годишния Кольо К. в кв."Левски". Старецът се усъмнил, че непознатият му гост се опитва да го отрови, и му дал да разбере, че трябва да си ходи. Тогава 50-годишният Михаил се нахвърлил върху стареца и го премазал от бой. Завързал го, за да не му пречи, претърсил дома му и задигнал газов пистолет и 700 лева.

След като останал, сам възрастният човек успял да извика помощ и бил отведен в болница, където дал показания на разследващите. Ден след това изпаднал в кома и две седмици по-късно починал. В края на миналата седмица Михаил е бил привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с телесна повреда, причинила смъртта на възрастния мъж.

Органите на реда намерили у Михаил ключ от апартамента на пострадалия мъж. Направен е бил следствен експеримент, събрани са свидетелски показания, според които скоро след грабежа Михаил е показвал ограбеното оръжие. Съдът намира, че съвсем реална и е опасността ако е на свобода Михаил да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Основание за този извод се намира в богатата му съдебна биография, която сочи, че през август тази година той излязъл от затвора Варна, където изтърпял последната си присъда за кражба. По-малко от месец след това - той ограбил и пребил жестоко стареца. От първия момент на следствените действия обвиняемият отрича да е извършил престъплението.