Издирват се стопаните на зло хъски край "Патриарха"

Животът

06-10-2013, 19:44

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Стопанката на пострадалото животно моли за съдействие

Агресивно хъски без намордник е нападнало днес следобед друго куче, в района на спирка "Патриарха". За това алармира читателка на Varnautre.bg, която е стопанка на пострадалото животно. 

"По време на разходка в района на спирка "Патриарха" с моето куче, което е изключително спокойно и добродушно животно, бяхме нападнати от мъжко хъски, което се разхождаше свободно, без повод от стопаните си - младо момче и възрастна жена - ниска с руса, къса коса.

След нападението кучето ми получи кървящи рани по ухото и врата, които се нуждаеха от почистване и дезинфекция при ветеринар и по-нататъшно третиране с лекарства", разказа жената. 

След инцедента тя се поинтересувало за агресивното хъски. Оказало се, че редовно го разхождат в района без повод и това не е първият случай, в който се спуска на други кучета.

"Отношението на стопаните му е повече от безотговорно! Куче, което напада така, не трябва да се води без повод, да не говорим, че и намордника е задължителен в този случай. Днес може да е нападнало нас, утре- някое малко дете и изходът да е фатален", категорична е младата жена. 
Тя моли за съдействие, ако някой има информация за стопаните на хъскито, да я сподели за да може инцидентът да се регистрира oficilano и да се предотврати повтарянето му в бъдеще.

Всеки, който разполага с информация за собствениците на кучето може да пише на електронна поща [email protected] или на страницата ни във Facebook