Автобус на "Транстриумф" премаза куче, пътниците в истерия

Животът

05-10-2013, 16:43

Снимка:

Animal Hope Varna

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Лъки е настанен в клиника

Автобус номер 209 на фирма "Транстриумф" е премазал куче на спирка Дубровник. Лъки е настанен в болница. Двата му задни крака са смазани, пишат на страницата си във Фейсбук Animal Hope Varna. Инцидентът е станал днес 12:16 часа. От организацията ще изпратят писмо на управителя на фирмата с настояване шофьорът на автобуса да бъде наказан.

Лъки е просто едно бездомно момче, което живее на улицата, близо до автобусна спирка. Хората там го познават, хранят го и го обичат, защото е добряк. Днес на обяд Лъки е лежал до спирката и е гледал с надежда преминаващите хора, че все някой ще спре, ще го погали или ще му даде нещо за хапване. Вместо това срещу него се е засилил автобус и шофьорът съвсем умишлено и целенасочено се е опитал да го прегази. Лъки се е изплашил и е успял да отскочи, но задните му крака са останали под гумите на автобуса и са били брутално размазани. Хора от автобуса са се развикали и са слезли да помогнат на Лъки, но той се е извлачил ужасен и плачещ от болка и се е скрил. Лъки е намерен в близките храсти, където се е скрил за да ближе кървящите си крачета. Открит е по кървавите дири по пътеката.

Шофьорът е отказал да се легитимира, но сме записали номера на автобуса и знаем, че е пътувал по линия 209. Предстои да бъде подадена жалба и силно се надяваме въпросният "мил" човечец да си понесе последствията, макар че в нашата абсурдна държава това не се е случвало досега. Общините са насочили усилията си да глобяват хората, които помагат на животните, вместо тези, които се гаврят с тях пред очите на деца", пишат на страницата си от Animal Hope Varna.