Черно море удари Левски в контрола

Mоряците надиграа сините с 67:61 в София

Черно море Порт Варна победи Левски с 67:61 в контрола, изиграна в столичната зала „Румен Пейчев”. Варненци изиграха добро второ полувреме и стигнаха до успеха, като това бе първа загуба за „сините” от трите им контроли до момента. „Моряците” ще гостуват на Рилски спортист в Самоков, преди да се завърнат във Варна.

Отборите бяха доста равностойни през първото полувреме, като Левски имаше минимална преднина, но не успя да натрупа сериозна разлика. Стрелбата на варненци от тройката не вървеше, но и съперникът не вкарваше много, което доведе до 30:29 в полза на Левски. След добро начало на третата част Левски поведе с 8 точки, но няколко успешни стрелби от тройката и добри действия в защита на Черно море обърнаха резултата за 50:44. Варненци поддържаха малката преднина до края на мача и си тръгнаха с победа.

За победителите с 14 т., 6 асистенции и 4 борби завърши Асен Великов. По 12 добавиха Александър Андреевич (8 борби) и Джoрдже Тресач, а с 11 т. се отчете Симеон Илиев.

За Левски 17 т. и 5 борби записа Николай Върбанов, 15 плюс 5 борби регистрира Джумейн Джоунс, а 12 точки отбеляза Венцислав Петков.