Задава се варненско дерби

Спорт

03-10-2013, 16:15

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Черно море и Спартак отново един срещу друг

Тази събота от 15 ч. 19-годишните футболисти на Черно море ще приемат своите връстници от Спартак 1918 на стадион под Аспаруховия мост, в интригуващо варненско дерби от 9-ия кръг на Елитната ни група до 19 г.

"Зелено-белите" се утвърдиха през последните сезони като един от най-добрите отбори в групата, докато при соколите нещата стоят малко по-различно. Черно море се намира на второ място в класирането с 17 т., а Спартак са на 12-то със 7 т.

Интересът към двубоя се подклажда и от липсата на дерби при мъжете вече 5-та година. За разлика от миналия сезон в селекциите, които ще излязат в събота на терена, няма футболисти, които са част от първия отбор. 

На чело на 19-годишните таланти на двата варненски тима са две легенди на футбола в морската столица. Това са доскорошният играч в представителния тим на Черно море Станислав Стоянов и Румен Димов, който остана в историята като е единственият български футболист, който е вкарал гол на Манчестър Юнайтед" с екипа на български отбор.

През миналия сезон двата тима си размениха по две домакински победи, като Черно море разгроми под моста Спартак с 4:0, а "соколите" си го върнаха на СК Локомотив с 2:1.

Любопитното е, че феновете на Черно море със сигурност ще подкрепят своите любимци от школата, докато тези на Спартак е малко вероятно да се появят под моста.