Кметът на Снежина сам посегнал на живота си

Крими

02-10-2013, 10:37

Снимка:

Google Street View

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Това е основната версия на прокуратурата

Кметът на провадийското село Снежина, който вчера сутринта беше открит прострелян в главата, най-вероятно сам е посегнал на живота си. Това сочат събраните до момента доказателства, съобщават от Окръжната прокуратура във Варна. Разследването продължава под прякото ръководство на Провадийската районна прокуратура.

Към 8-9 часа във вторник Иван Радоев е бил намерен в личния си автомобил в двора на къщата му, а цялата му глава била в кръв.

На мястото първо отишъл местен джипи, който констатирал смъртта на 57-годишният мъж. Впоследствие съдебен медик и разследващи направили оглед и установили, че мъжът, който бил на шофьорската седалка е прострелян в дясното слепоочие. В дясната си ръка той държал пистолет, съобщава БЛИЦ. Днес трябва да са ясни и данните от аутопсията на тялото на 57-годишния мъж.

Кметът на Снежина е бил в отпуск и е имал здравословни проблеми, разкриха негови познати. „Чух, че изкара инфаркт, после май имаше и инсулт. Но не беше нещо много тежко. Лежа в болницата и стабилизираха състоянието му”, разказа познат на Радоев.

Не влошено здраве обаче е причината кметът да сложи край на живота си, твърдят източници на БЛИЦ. Пред разследващите съпругата на Радоев обяснила, че от известно време той се оплаквал от проблеми в службата. През уикенда дори бил силно подтиснат и се наложило жена му и сина му да го успокояват. Семейството на кмета било извън къщата, когато проехтял фаталният изстрел, разкриха още запознати с трагедията. Съпругата му работела и живеела във Варна, но не била разделена с мъжа, а често пътувала до селото, както и самият кмет до Варна, разказаха запознати. Сред съселяните си Радоев е бил тачен, тъй като всичко го познават като тих, добър, сговорчив и неконфликтен човек, обясниха още хората, които са ги познавали.