Гранд Про стартира със загуба в Унгария

Варненци паднаха с минималното 1:2 от Иберия Стар (Тбилиси) в Шампионската лига

Шампионът на България по футзал Гранд Про стартира със загуба участието си в основния кръг на Шампионската лига по футзал. В среща от Група 2 варненци отстъпиха с минималното 1:2 от Иберия Стар (Тбилиси). Двубоят се игра в залата в Гьор, Унгария.

През първата част тимът, воден от Димитър Пантев не успя да се противопостави на, може би, най-силният тим в групата. След почивката обаче "професионалистите" допуснаха два гола в рамките на 3 минути. В 31-ата минута Тодуа реализира първото попадение в мача, а три минути по-късно Ярашвили покачи на 2:0. В 39-ата минута Йован Станкович върна един гол за крайното 1:2, а секунди преди последната сирена Тикуришвили пропусна да отбележи от дълга дузпа за грузинския тим.

Утре българите излизат срещу домакините от Гьор Ето и при нова загуба ще намалят шансовете си да прескочат тази фаза от надпреварата. Припомняме, че по регламент първите два тима в групата продължават напред. В третия си мач родният шампион ще се изправи срещу Сараево (Босна и Херцеговина) на 4 октомври.