Гранд Про бе избран за отбор на август

Спорт

30-09-2013, 12:47

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кикбоксьор е спортист №1 на Варна за месец юли

Тодор Славов е Спортист №1 на Варна на месеца

Спортист №1 на Варна за месец август 2013 г. стана автомобилният пилот Тодор Славов, който кара за „Булбет рали тим”. Тодор стана първи на рали Арад в Румъния в своя клас, кръг от балканския шампионат. В генералното класиране той е 8-ми. Варненецът излeзе начело в главното класиране за първенството. Славов очаква още на рали Стари столици в Шумен да стане победител в Балканския шампионат. Надпреварата е в края на седмицата. Колата на Тодор претърпя известни проблеми на ралито в Хърватия, но всичко ще е наред.

Отбор на месеца пък стана тимът по футзал на Гранд Про. Този тим представя България в европейския клубен турнир на Шампионската лига. В предварителна квалификация играна в СОК Камчия, варненският отбор се класира на първо място и продължава напред в надпреварата. Мениджъра на Гранд Про Миша Милошевич категорично заяви, че не смята да се връща към футболната игра. Той очаква успешно участие на отбора в Унгария във втория квалификационен кръг на ШЛ, който стартира утре. “Искаме да прескочим и този кръг и да вдигнем коефициента на България“, каза той.

За спортист №1 на варненското спортно училище „Г.Бенковски” бе обявена състезателката по баскетбол, националката Борислава Христова. Тя стана реализатор на ЕП-18 години, като показателят й е средно по 27,6 т. на мач. В момента Борислава участва на СП 3х3 в Индонезия, където също има водеща роля за отбора на България.

В онлайн анкетата на първо място читателите на „Спортист на Варна” поставиха автомобилният навигатор, шампион на България-Янаки Янакиев, който навигира на Митко Илиев.Призът за месец август е за спечелената титла на рали „Средна гора”. Янаки спечели анкетата с 56,28 %.

Призьорите получиха наградите си днес на тържество в Радио Варна. Те бяха връчиха Веси Иванова и Данчо Илиев от отдел “ Спорт“ на община Варна.