Спартак започва с домакинство на Левски в Камчия

Спорт

27-09-2013, 14:35

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Локомотив е домакин на Фрегата, а Осъм гостува на НСА. Срещата Добруджа - ЦСКА е отложена за 20 октомври, а Интер-Академик ще почива

С девет отбора ще стартира първенството по хандбал за мъже през новия сезон. Шампионатът започва утре, а шампионът от последните две години Добруджа ще защитава титлата си в конкуренцията на Локомотив (Варна), Спартак (Варна), НСА (София), Интер-Академик (Благоевград), Осъм (Ловеч), Левски (Левски) и новаците в елита ЦСКА (София) и Фрегата (Бургас).
Според Росен Добрев през новото първенство в "А" група интригата ще е по-голяма, тъй като има 6-7 силни отбора.

"Това сме ние, градският ни съперник, Добруджа, Фрегата (Бургас), НСА, Ловеч и Интер-Академик (Благоевград). Предстоят по-оспорвани мачове от последните години, в които ще продължим да развиваме качествата на младите ни състезатели. Искаме също да побеждаваме със съдържателен хандбал", каза пред клубния сайт президентът на Спартак.

В първия кръг Спартак приема Левски, Локомотив е домакин на Фрегата, а Осъм гостува на НСА. Срещата Добруджа - ЦСКА е отложена за 20 октомври, а Интер-Академик ще почива.

Спартаклии ще играят мачовете си в Камчия, тъй като базата в курорта край Лонгоза е в Топ 10 в света. „Условията са перфектни, както за хандбалистите, така и за зрителите. Друго си е да играеш в европейска зала”, завърши Добрев.