Във Варна правят стадион за плажен футбол и волейбол

Въпреки голямата плажна ивица, в морската столица няма обособени места, където да може да се практикуват какъвто и да е вид спорт на пясък

На СК Локомотив обмислят да построят стационарен стадион по плажен футбол, научи varna.utre.bg. Той ще е разположен над трибуните от към бул. Сливница. Освен за футбол, теренът ще бъде използван за плажен волейбол, както и за други видове спорт на пясък. Въпреки голямата плажна ивица, във Варна няма обособени места, където да може да се практикуват какъвто и да е вид спорт на пясък. Дори национални двойки по плажен волейбол, които представят България на европейски форуми, изпитваха затруднения с подготовката си в морската столица.

Стана ясно още, че собствениците на спортния комплекс, ще покрият новите кортове до стадион Спартак. Освен тях покрити ще бъдат и игрищата с изкуствена трева до клубното съоръжение на соколите, където в момента тренират и най-малките футболисти от школата на Спартак 1918. Веднага след като бъдат покрити, ще започне и ремонт на зала Спартак, която в момента е негодна за употреба. От РИОКОЗ Варна са предписали мерки, които трябва да бъдат изпълнени, за да може тя отново да функционира нормално.