Не бомба, а стар часовник обезвредили антитерористите

Крими

26-09-2013, 18:30

Снимка:

© Impact Press Group

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обезвредиха "бомбата" на детската площадка (СНИМКИ)

Чанта за лаптоп пълна с дреболии вдигна на крак варненската полиция днес

Дребни лични вещи, като стар часовник, телефон и паста за зъби се оказало, че има в подозрителната чанта, оставена на пейка на пл. "Съборни" днес следобед.

Както описахме в репортажа по-рано, будни граждани сигнализирали на 112 в 14:45 ч за безстопанствения багаж до детската площадка на бившия понеделничен пазар. На мястото бяха изпратени екипи на Звено за противодействие на бомбения тероризъм, а районът около площада беше отцепен и движението по булевардите "Съборни" и "Христо Ботев" - спряно. Особено зрелищно за десетките варненци, които не спираха да снимат полицейската акция, беше участието на специализирания робот. Той отнесе чантата в полицейския микробус, с който тя е била транспортирана до безопасно място, където да бъде обработена.

При извършена проверка със специални технически способи, чантата е отворена и в нея не са установени никакви опасни или съмнителни предмети или вещества, обясниха от пресцентъра на варненската полиция. Въпросната чанта е била за лаптоп, но в нея е имало само лични вещи. Към 16:20 ч полицаите махнаха жълтите ленти около площад ”Съборни” и пуснаха движението по булевардите.
ВИЖТЕ АКЦИЯТА В СНИМКИ