Пропуски лишиха Черно море от точки на "Колежа"

Спорт

25-09-2013, 17:55

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Моряците паднаха с 0:2 от Ботев Пд

Черно море загуби с 0:2 при гостуването си на Ботев (Пловдив) в среща от 10-ия кръг на А група. Двете попадения за "канарчетата" реализираха нападателите Ромарио Кортзорг и Абел Анисе. Така "моряците" допуснаха първа загуба след повече от два месеца. За последно селекцията на Гонзо падна от Черноморец на 20 юли в 1-ия кръг на първенството.
Първи имаха шанс да открият резултата гостите от Варна. В 13-ата минута Сивард Спрокел не успя да изчисти топката в наказалтеното поле на Ботев и я подари на капитана на Черно море Георги Илиев. Националът обаче стреля силно покрай гредата от изключително чиста позиция. В 25-ата минута обаче домакините успяха да поведат в резултата. Йордан Христов центрира в наказателното поле на Черно море, Анисе прескочи топката на изскочилия от втора позиция Ромарио, който с точен удар я прати в мрежата на Китанов. Домакините можеха да отбележат нов гол, но Анисе и Иршак се отчетоха с пропуски.
В края на полувремето Михаил Венков опита да прехвърли технично Стаховяк, но вратарят на Ботев с мъка изби в ъглов удар. Малко по-рано Георги Илиев обърна опасно лявото си коляно и напусна терена за няколко минути. Все пак капитанът на варненци стисна зъби и се върна в игра. На почивката обаче треньорът на Варненци Георги Иванов реши да не рискува здравето на Илиев и втората част на негово място започна Расим.
Второто полувреме започна с бурни претенции на гостите за две неотсъдени дузпи в тяхна полза. Първо главният съдия Христо Ристосков подмина нарушение в наказателното поле срещу Венков. Минута по-късно Райков центрира топката, която срещна лявата ръка на Веселин Минев. Ристосков обаче остана безмълвен. Гонзо побесня след двете неотсъдени дузпи, а феновете на домакините го засипаха с бутилки от минерална вода. Една от тях го удари в гърба. 
Ботев отговори с опасен удар на Анисе, спасен от вратаря Китанов. Все пак в 55-ата минута Ристосков най-после отсъди дузпа за Черно море. Христов фаулира Симеон Райков, който сам се нагърби с изпълнението на дузпата. Бившият футболист на Левски обаче стреля право във вратаря Стаховяк и не успя да възстанови равенството. Гостите опитаха да изравнят с далечни удари, но така и не затрудниха вратаря на Ботев. В последните минути варненци хвърлиха всичко в атака и бяха наказани. Изчистена топка попадна в Ромарио, който напредна и излезе очи в очи с Китанов. Нападателят обаче не действа индивидуално и реши да подаде към Анисе, който безпроблемно отбеляза втория гол за Ботев.
С победата Ботев прекъсна серията на Черно море от осем поредни срещи. Пловдивчани продължават да преследват лидера Лудогорец, докато варненци най-вероятно ще напуснат първата седмица след този кръг.