Българите са велики! 3:2 срещу Полша

Спорт

25-09-2013, 01:00

Снимка:

cev.lu

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

По пътя към медалите

България на четвъртфинал след феноменален обрат срещу Дружина полска

Българският национален отбор по волейбол за мъже се класира на четвъртфинал на Европейското първенство в Полша и Дания, след като в петгеймова драма се наложи с 3:2 (23:25, 22:25, 25:20, 26:24, 18:16) на Дружина Полска пред няколко хиляди запалянковци подкрепящи домакините в Гданск.

Утре от 21:00 часа нашите срещат Германия в сблъсък за място на полуфиналите. За голямо съжаление на местните фенове, които препълниха спортното съоръжение, отборът на Полша отпада от шампионата. Това е втори провал на Дружина Полска за този сезон след отпадането от финала на Световната лига 2013, като това най-вероятно ще струва и поста на селекционера Андреа Анастази, коментира bgvolleyball.com.

Българският отбор показа за сетен път, че опрян до стената върши чудеса и може да си вдига от трудни ситуации, като се върна в играта, след като изоставаше с 0:2 гейма.

След равенството 2:2 гейма нашите преклониха съперника, като започнаха ударно с 3:0. Въпреки последвалото изравняване при 9:9, българските волейболисти запазиха самообладание и устояха на атаките на съперника. В психилогическия момент при 16:16, отлична атака на Цветан Соколов донесе предимство на Лъвовете, а последвала грешка на поляците сложи финалния акрод в петгеймовата драма и родните волейболисти се поздравиха с крайната победа.

Реализатор за България стана Цветан Соколов с 35 точки. Съотборникът му Тодор Алексиев добави 14 точки за победата.