#ignore Гуцанов

Мисия Варна

23-09-2013, 13:13

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трима премиери, министри и депутати чертаят планове за Варна

И свои, и чужди отсвириха форума на червения депутат

Вечните приоритети на Варна се оказаха нито вечни, нито важни, ако се съди по присъствието на едноименния форум, организиран  от "червения" варненски депутат Борислав Гуцанов. И свои, и чужди отсвириха кръглата маса на социалиста. Поканените трима премиериПламен Орешарски, Сергей Станишев и Стефан Софиянски, така и не дойдоха. Нито пък предварително обявените бивши варненски министри Николай Василев, Лиляна Павлова, Надежда Михайлова, Николай Младенов, Петър Димитров. И с депутатите не бе по-различно. Появиха се десетина бивши и едва трима сегашни народни представители.  

На влизане във Фестивалния комплекс, където бе организирана кръглата маса, кметът Иван Портних беше посрещнат от двадесетина протестиращи. Не за да го освиркват обаче, а за да го попитат има ли нужда от подкрепа по време на кръглата маса, на която се очакваше да се появят и членове на кабинета "Орешарски". "Ако трябва, ще слезем долу", заканиха се демонстрантите. 

На самия форум до задълбочени дискусии за приоритетите на града в дългосрочен план така и не се стигна. Словесна престрелка между кмета и областния управител Иван Великов, заради новите автобуси, които трябва да пристигнат във Варна, се оказа най-интересното. След като Портних за пореден път изброи проблемите на Варна, които няма как да се решат без зелена светлина от правителството, той обяви, че е дошло писмо от финансовото министерство с искане за съгласуване с управляващия орган по европроекта за интегриран градски транспорт. Все още няма такова съгласуване и докато не се направи, няма как да се подпише договорът за доставка на новите автобуси, обясни Портних. 

В отговор Иван Великов го посъветва да подписва смело, защото нямало пречка. Не била необходима подобна процедура, за да се финализира проектът.