Трима премиери, министри и депутати чертаят планове за Варна

Мисия Варна

23-09-2013, 09:15

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

На събитието, наречено "Вечните приоритети на Варна", се очаква да присъстват Пламен Орешарски, Сергей Станишев и Стефан Софиянски

План за развитие на Варна, в който да залегнат приоритетите за работа на града в краткосрочен и дългосрочен план, ще обсъдят на среща настоящи и бивши народни представители. Участие в кръглата маса ще вземат народни представители от 39-то, 40-то, 41-то и 42-то Народни събрания, избрани от 3-ти варненски многомандатен район.

На събитието, наречено "Вечните приоритети на Варна", се очаква да присъстват и трима премиери – Пламен Орешарски, Сергей Станишев и Стефан Софиянски. Част от поканените народни представители са били вицепремиери и министри в различни периоди. Сред тях са Николай Василев, Лиляна Павлова, Надежда Михайлова, Николай Младенов, Петър Димитров.

Инициатор на срещата е "червеният" депутат Борислав Гуцанов. "Практиката всяка следваща партия, която поема управлението, да  спира проекти само, защото те са по идея на политически опоненти, трябва да бъде прекратена. Целта на срещата е да постигнем съгласие по важните точки за развитие на града, както в следващите пет, така и в следващите 20-30 години, които да станат вечните приоритети на Варна", коментира народният представител от БСП.