Васко Василев: ДСБ трябва да е моторът на Реформаторския блок

Мисия Варна

23-09-2013, 09:08

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

ДСБ-Варна избира във вторник председател

На 24 септември /вторник/ варненската организация на Демократи за силна България ще избере председател. Той ще замести на поста подалия след изборите за национален парламент тази година оставка досегашен лидер - проф. Димитър Камбуров. Събранието е насрочено за 18:00 ч. в зала "Пресцентър" на ФК. Една от номинациите за председател е на Васко Василев. Той е на 48 години, семеен. Строителен инженер, завършил УАСГ-София и първия випуск на Българското училище за политика "Димитър Паница". Учредител е на ДСБ.

Разговаряме с Васко Василев за това кое го накара да приеме номинацията за председател, какво е мястото на ДСБ-Варна в политическия живот на града и как вижда бъдещето на ДСБ в Реформаторския блок.

 - Г-н Василев, защо приехте да бъдете номиниран за председател на ДСБ-Варна?


- Защото приемам номинацията на първо място като отговорност към членовете и симпатизантите на ДСБ-Варна и като сериозно политическо предизвикателство. В момент, в който повече от 100 дни хората протестират с искания идентични с тези от 1990 г., разбираме, че на практика нещата не са се случилитака, както всички демократи си мислехме. Скоро разговарях с един колега от ДСБ как при приемането ни в Евроатлантическите структури българите смятахме процесите за необратими. За съжаление това не се оказа така. И в тази връзка според мен са необходими още сериозни усилия, за да успеем  в процесите на демократизация на обществото. Аз смятам, че притежавам необходимият политически опит и професионални качества, за да успея да да се справя успешно като председател на ДСБ-Варна.


 - Какво смятате, че е мястото на ДСБ-Варна в политическия живот на града?


 - Мястото на ДСБ-Варна, е категорично вдясно и по-точно бих казал, че ДСБ представлява своеобразен експертен потенциал на десницата в града. ДСБ е партията, която реално може не само да формулира проблемите на града, но ние мажем да дадем правилните решения, а също така имаме и необходимите хора да се справят с тях. След пагубното управление на града през последните 12 г. отговорността на ДСБ за възстановяване на Варна ще бъде водеща в нашата работа. Ние ще бъдем не само коректив на управлението, но ще бъдем и партията, която ще даде верните алтернативи. Градът ни категорично има нужда от професионализма на членовете и симпатизантите на ДСБ.


 - Какво според Вас трябва да бъде мястото на ДСБ в Реформаторския блок?


- ДСБ е най-опитната партия, в добрия смисъл на думата, член на Реформаторския блок. В партията има много членове и симпатизанти, които реално са правили реформи в България и в тази връзка отговорността пред нас  за развитието и успеха на Раформаторския блок е първостепенна. Ние трябва да бъдем както и „моторът”, който ще изведе Реформатроския блок до управлението на държавата, така и гарант пред обществото, че наистина реформите, които хората искат, ще се случат успешно.