Масов бой прекрати мач на Черно море

Полиция ескортира моряците



Масов бой прекрати мача между на Черно море и Ботев Нови пазар от регионалното първенство при юношите старша възраст. Срещата на градския стадион в Нови пазар беше прекратена от главния съдия при резултат 0:0 в 39-ата минута.

Мачът беше равностоен и въпреки че Ботев беше отборът с повече положения за Ботев, в 39-ата минута, след извършен фаул от защитник на Черно море, от трибуните нахлу зрител на терена и провокира вратаря на моряците. От този момент нататък стана меле. Първо играчи на Ботев скочиха, а след тях почти всички фенове и зрители на стадиона. В този момент срещата беше прекратена от главния съдия, който си навлече гнева на хората, които наскачаха да го бият и да искат обяснение.

"Футболист на домакините спъна Виктор Цонев и съдията отсъди фаул. Явно недоволен oт решението на рефера, играчът на Нови пазар ритна Цонев в гърба и започна да вика на публиката - "влизайте, влизайте. За секунди стана масово меле между играчите на двата отбора и зрителите, които по мои сметки бяха около 150 души. Имаше двама охранители, които с моя помощ се опитваха да предпазят нашите футболисти. Реферът свири край на мача, веднага след влизането на феновете и това провкира агресия към съдийската бригада. Бутаха ги блъскаха ги. С пристигането на полицията всичко приключи. Органите на реда ни ескортираха до магистралата", каза за Varnautre.bg наставникът на Черно море Иван Николов.