Общината с ново работно време

Мисия Варна

19-09-2013, 16:40

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

От понеделник се увеличават часовете за работа с граждани

Общинската администрация във Варна увеличава часовете за работа с граждани. Това предвижда заповед на кмета Иван Портних. От понеделник административните услуги в „Информационния център”, както и в дирекциите „Информационно и административно обслужване” и „Финансово-стопански дейности”, ще се предоставят от 8.00 до 18.00 часа без прекъсване. За служителите ще се създаде специален ред за ползване на обедната почивка. 

Дирекция „Местни данъци” ще започва работа с граждани в 9.00 часа, а краят на работния ден ще бъде в 17.30 часа. Служителите, които се занимават с местните данъци, ще ползват обедна почивка от 30 минути.

Заповедта на кмета предвижда работното време с граждани да се удължава до два часа, ако в служебните помещения на дирекция „Информационно и административно обслужване”, дирекция „Местни данъци” и Информационния център в края на работното време има чакащи граждани. Целта е потребителите на административни услуги да бъдат обслужени, след като вече са дошли в сградата на общината.

От началото на следващата седмица в община Варна се въвежда ново работно време и за служителите от другите дирекции – те ще започват работа с половин час по-рано – в 8.30 и ще напускат работните си места в 17.30 часа. За администрацията се предвижда едночасова обедна почивка – от 12.30 до 13.30 часа.