Таксиджиите умуват за национален протест

Новините

19-09-2013, 15:31

Снимка:

© БГНЕС/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Министерството на транспорта не решава належащите им проблеми с ограничението в годините на автомобилите

До днешна дата, ние нямаме никаква индикация от Министерството на транспорта, че нещата, които искаме като промяна в законовата нормативна уредба ще бъдат изпълнени. Вместо това Изпълнителна агенция автомобилна администрация иска да въведе шест нови законови изисквания. Дойде време да се подготвим за протест. Това е част апела публикуван във групата във Фейсбук "Национален протест на таксиметровите водачи в София"

Таксиметровите шофьори обмислят да заявят пред цяла България, че ще отстояват до край техния проект на закон. "След като Министерството на транспорта не решава нашите належащи проблеми с ограничението в годините на автомобилите, ще искаме лична среща с примиера г-н Пламен Орешарски", казват още организаторите на предстоящия протест.
От заявената подкрепа за инициативата ще бъде решена датата и възможността за провеждането.

Въпросните нови законови изисквания са: явяване на изпит за водач на три години, специален психотест за таксиметрови водачи всяка година, двойни глоби за просрочено време за почивка, въвеждане на патентен данък, отнемане завинаги на удостоверението за водач при установена употреба на алкохол.
От бранша не са съгласни с тези нови изисквания, освен с изискването за алкохола, към което са направили допълнение.