Вампир от "Здрач" се влюби във Варна

Градът прилича на малък Лас Вегас и Маями в едно, смята Келън Лъц, който е най-известен с рoлята си на вампира Емет

За пореден път холивудска звезда гостува в България и остава приятно изненаданa от страната ни - от забавленията, които се предлагат тук, от качеството на услугите и от топлото отношение на местните хора. 

Келън Лъц, който е най-известен с рoлята си на вампира Емет от световния бокс офис феномен сагата "Здрач", по бестселърите на Стефани Майер, е в столицата ни от няколко месеца, за да участва в снимките на "Непобедимите 3" и "Херкулес", като във втория, Келън е в ролята на самия Херкулес.

За няколкото почивни дни, които актьорът има между снимките, той избра да релаксира в курорта Златни пясъци. Сексимволът от "Здрач" сподели, че е нямал особени очаквания нито за курорта, нито за Варна. И въпреки, че е гледал част от кадрите, които колегите му са заснели в града за "Непобедимите 3" , включващи рушене на сгради и пресъздаване на страна от Третия свят, решава да дойде във Варна по-скоро, защото отдавна желае да посети Черно море. Но Лъц споделя, че всичките му очаквания за града се променят още щом самолетът се снишава, за да кацне на летището. 

"Гледката беше страхотна! Градът приличаше на малък Лас Вегас и Маями в едно. А след като прекарах три дни тук, съм още по-убеден в думите си." - споделя 28- годишният актьор. 

За дните във Варна, Лъц споделя, че се е влюбил в града - усетил е нощния живот, посетил е много от забележителностите, изпробвал е някой от водните атракциони и е опитал автентичната българска кухня. 

"Любимата ми част от града са хората! Дори мога да кажа, че станах приятел с много от тях! Всички са толкова позитивни и щастливи, но ако работиш на плажа, от какво да си недоволен?!", добавя Лъц. 

Келън разказва за дружелюбното и персонално отношение на всеки един човек от персонала на хотела, в който е отседнал, за приятелствата, които е изградил с хората там. 

"За пръв път, изключае веднъж в Лас Вегас, попадам сред толкова дружелюбна, естествено непринудена и неформална казино атмосфера. Известно е, че в Лас Вегас казината увеличават изкуствено залозите вечер, докато тук балансът е перфектен и може да усетиш истинското удоволствие от играта!"

За себе си актьорът разказва, че обожава пътуванията и е обиколил много градове по света и това е още една причина да обича работата си. Но често му липсват дома, семейството, приятелите. Пропуска рождени дни, ваканции, сватби (тази година е пропуснал сватбите на трима свои много близки приятели). "Номерът е да превърнеш всяко място по-света в свой дом, но не винаги се получава, както се получи тук, където се чувствам страхотно!", добавя Лъц.

На въпроса "За какво мечтае в момента?", Лъц отговаря, че в момента изживява мечтата си със своето участие в "Непобедимите 3" и с получената възможност да играе рамо до рамо с "идолите", с които е израснал, а именно актьори като Дж. Стейтмън, Уесли Снайпс, А. Шварценегер, С. Сталоун, Мел Гибсън и Д. Лундгрен, и след като приключи със снимките, ще трябва да си пожелае нещо ново.

Скоро предстоят и първите премиери на последните няколко филма с негово участие - "Тарзан" (февруари 2014), "Херкулес" (февруари 2014) и "Непобедимите 3" (август 2014).

Това лято много известни личности посетиха родното ни Черноморие, като въпреки привършването на сезона, техните гостувания продължават. След посещението на звездите от Холивуд, през следващата седмица се очакват гости и от изток, като още в понеделник курортен комплекс Златни пясъци ще посрещне и любимата група на Владимир Путин - Любе.